Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de pecannoten grof. Schil de wortel en rasp fijn. Roer in een kom de havervlokken, het amandelmeel, de suiker, het volkorenmeel, de bakpoeder, kaneel, gember, pecannoten en rozijnen door elkaar. Roer de wortel, het ei en de olie erdoor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat daar 12 keer (per 6 stuks) 2 el van het koekjes beslag op vallen. Druk ze een beetje plat. Bak de koekjes 25 min., of tot ze lichtbruin zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Doe voor de roomkaasvulling de roomkaas, 1 tl citroenschil (per 6 stuks) in de keukenmachine en zeef de poedersuiker erboven. Draai tot je een glad geheel hebt.
Plak voor het opdienen 2 koekjes aan elkaar met de roomkaasvulling.
Carrotcakekoekjes met roomkaas van Donna Hay
‘Alles wat je zo lekker vindt aan carrotcake, maar dan in de vorm van een koekje: knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen en met een dot citroenroomkaas’
- variatietipDeze koekjes zijn ook lekker zonder de roomkaasvulling – aan jou de keus.
- achtergrondinfoDeze recepten zijn afkomstig uit One Pan Perfect van Donna Hay en vallen niet onder de verantwoordelijkheid van Allerhande.
Carrotcakekoekjes met roomkaas van Donna Hay
‘Alles wat je zo lekker vindt aan carrotcake, maar dan in de vorm van een koekje: knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen en met een dot citroenroomkaas’
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD158063_220x162_JPG.jpg)
6 personen
750 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de pecannoten grof. Schil de wortel en rasp fijn. Roer in een kom de havervlokken, het amandelmeel, de suiker, het volkorenmeel, de bakpoeder, kaneel, gember, pecannoten en rozijnen door elkaar. Roer de wortel, het ei en de olie erdoor.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat daar 12 keer (per 6 stuks) 2 el van het koekjes beslag op vallen. Druk ze een beetje plat. Bak de koekjes 25 min., of tot ze lichtbruin zijn. Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Doe voor de roomkaasvulling de roomkaas, 1 tl citroenschil (per 6 stuks) in de keukenmachine en zeef de poedersuiker erboven. Draai tot je een glad geheel hebt.
Plak voor het opdienen 2 koekjes aan elkaar met de roomkaasvulling.
variatietip:Deze koekjes zijn ook lekker zonder de roomkaasvulling – aan jou de keus.
achtergrondinfo:Deze recepten zijn afkomstig uit One Pan Perfect van Donna Hay en vallen niet onder de verantwoordelijkheid van Allerhande.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
115 g ongezouten pecannoten
180 g wortelen
90 g havervlokken
120 g amandelmeel
110 g kokosbloesemsuiker
75 g volkorenmeel
1 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
½ tl gemalen gember
40 g rozijnen
1 middelgroot ei
125 ml olijfolie extra vergine
½ citroen
125 g roomkaas
40 g poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine