Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd de onderkant en de bovenste 2 cm eraf. Snijd de rest van de prei in stukken van 4 cm. Snijd het harde stukje van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje zitten. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd hem in plakjes van 1 cm. Halveer de grote krieltjes.
Verdeel de krieltjes en de groenten over de stoommandjes of doe in de stoompan. Spoel de ongepelde eieren goed af en leg ze ertussen. Stoom alles 10 min. Neem de eieren uit de stoommand (pas op voor de hete stoom!) en spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen.
Snijd de bieslook fijn. Pureer met de staafmixer de tonijn met aanhangende olie, de azijn, mosterd, honing en de helft van de bieslook tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de gestoomde groenten over 4 kommen. Meng de tonijndressing erdoor. Pel de eieren, halveer ze en leg in elke kom 2 halve eieren. Bestrooi alles met de rest van de bieslook.
Gestoomde groentebowl met tonijn en ei
Door groente te stomen in plaats van koken behoud je meer vitaminen en mineralen, blijft de smaak beter en de kleur sterker.
- bereidingstipHeb je geen stoommandje of stoompan? Je kunt ook een vergiet gebruiken, die je in een pan met een laagje kokend water zet, zodat de onderkant van de vergiet het water net niet raakt. Stoom dan eerst de krieltjes 10 min. en vervolgens de rest van de groente ook 10 min.
Gestoomde groentebowl met tonijn en ei
Door groente te stomen in plaats van koken behoud je meer vitaminen en mineralen, blijft de smaak beter en de kleur sterker.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157984_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
450 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de prei, spoel onder koud stromend water en snijd de onderkant en de bovenste 2 cm eraf. Snijd de rest van de prei in stukken van 4 cm. Snijd het harde stukje van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje zitten. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd hem in plakjes van 1 cm. Halveer de grote krieltjes.
Verdeel de krieltjes en de groenten over de stoommandjes of doe in de stoompan. Spoel de ongepelde eieren goed af en leg ze ertussen. Stoom alles 10 min. Neem de eieren uit de stoommand (pas op voor de hete stoom!) en spoel ze af onder koud water om het kookproces te stoppen.
Snijd de bieslook fijn. Pureer met de staafmixer de tonijn met aanhangende olie, de azijn, mosterd, honing en de helft van de bieslook tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de gestoomde groenten over 4 kommen. Meng de tonijndressing erdoor. Pel de eieren, halveer ze en leg in elke kom 2 halve eieren. Bestrooi alles met de rest van de bieslook.
bereidingstip:Heb je geen stoommandje of stoompan? Je kunt ook een vergiet gebruiken, die je in een pan met een laagje kokend water zet, zodat de onderkant van de vergiet het water net niet raakt. Stoom dan eerst de krieltjes 10 min. en vervolgens de rest van de groente ook 10 min.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 prei
500 g sperziebonen
500 g broccoli
500 g krieltjes met schil vastkokend
4 witte scharreleieren
12½ g verse bieslook
160 g tonijn in olie
2 el appelciderazijn
1 el grove mosterd
½ el honing
Dit heb je nodig
stoommandje
staafmixer