Salade met aardbeien, groene asperges en amandel

Aardbeien in een salade? Doen! Lekker met veldsla, komkommerslierten en groene asperges.

270 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3-4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Breng een pan ruim water aan de kook en kook de asperges 3 min. beetgaar, spoel onder koud stromend water. Snijd ze in 3 stukken.

  2. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd de stelen fijn. Meng de hele blaadjes en gesneden steeltjes peterselie door de veldsla en verdeel over een grote, platte schaal.

  3. Meng de appelciderazijn, mosterd, honing en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schaaf met de dunschiller of een kaasschaaf in de lengte linten van de komkommer. Meng met de dressing.

  4. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Snijd de gorgonzola in stukjes.

  5. Verdeel de komkommer, aardbeien, gorgonzola, groene asperges, amandel over de veldsla en serveer.

  • variatietipGeen fan van blauwe kaas? Deze salade is ook lekker met feta of (mini)mozzarella.

Salade met aardbeien, groene asperges en amandel

Aardbeien in een salade? Doen! Lekker met veldsla, komkommerslierten en groene asperges.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig