Kook de mungbonen in water met zout in ca. 25 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook de vijfgranenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 min. de asperges mee. Giet af en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de peterselie en de blaadjes munt fijn. Dubbeldop de tuinbonen. Meng de mungbonen, granen, asperges, tuinbonen, peterselie, munt, cranberry’s en pompoenpitolie in een ruime kom. Verkruimel de kaas erover en serveer.
Salade met mungbonen en groene asperges
Groene salade met fruitige cranberry’s en witte kaas.
- algemeenDe mungboon komt van origine uit India en is een licht verteerbare peulvrucht die rijk aan is aan eiwitten, vezels en kalium. De peulvrucht stimuleert de darmflora en heeft een reinigende werking. Als je een mungboon laat kiemen krijg je taugé.
Salade met mungbonen en groene asperges
Instructievideo - 01:54 min.
Salade met mungbonen en groene asperges
Groene salade met fruitige cranberry’s en witte kaas.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_071812_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
525 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mungbonen in water met zout in ca. 25 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook de vijfgranenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 min. de asperges mee. Giet af en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de peterselie en de blaadjes munt fijn. Dubbeldop de tuinbonen. Meng de mungbonen, granen, asperges, tuinbonen, peterselie, munt, cranberry’s en pompoenpitolie in een ruime kom. Verkruimel de kaas erover en serveer.
algemeen:De mungboon komt van origine uit India en is een licht verteerbare peulvrucht die rijk aan is aan eiwitten, vezels en kalium. De peulvrucht stimuleert de darmflora en heeft een reinigende werking. Als je een mungboon laat kiemen krijg je taugé.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g gedroogde mungbonen
350 g verse groene asperges
150 g 5 granen
10 g verse platte peterselie
15 g verse munt
300 g diepvries tuinbonen
100 g verse cranberry's
4 el pompoenpitolie
150 g feta