Salade met mungbonen en groene asperges

Groene salade met fruitige cranberry’s en witte kaas.

525 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de mungbonen in water met zout in ca. 25 min. gaar. Giet af en laat afkoelen. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in stukjes van 1 cm. Kook de vijfgranenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 3 min. de asperges mee. Giet af en laat afkoelen.

  2. Snijd ondertussen de peterselie en de blaadjes munt fijn. Dubbeldop de tuinbonen. Meng de mungbonen, granen, asperges, tuinbonen, peterselie, munt, cranberry’s en pompoenpitolie in een ruime kom. Verkruimel de kaas erover en serveer.

  • algemeenDe mungboon komt van origine uit India en is een licht verteerbare peulvrucht die rijk aan is aan eiwitten, vezels en kalium. De peulvrucht stimuleert de darmflora en heeft een reinigende werking. Als je een mungboon laat kiemen krijg je taugé.
  • Salade met mungbonen en groene asperges

    Instructievideo - 01:54 min.

Salade met mungbonen en groene asperges

Groene salade met fruitige cranberry’s en witte kaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig