Veldsla met aardbeien, spekjes, en gorgonzola

Maaltijdsalade die je in een handomdraai op tafel tovert.

420 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bak de spekjes in dezelfde koekenpan in 8 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd de stelen fijn. Meng de hele blaadjes en gesneden steeltjes peterselie door de veldsla en verdeel over een grote, platte schaal.

  3. Meng de appelciderazijn, mosterd, honing en olijfolie tot een dressing. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer. Meng met de dressing.

  4. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer de kleine aardbeien en snijd de grote in kwarten. Snijd de gorgonzola in stukjes

  5. Verdeel de komkommer, aardbeien, gorgonzola, pijnboompitten en spekjes over de veldsla en serveer.

Veldsla met aardbeien, spekjes, en gorgonzola

Maaltijdsalade die je in een handomdraai op tafel tovert.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig