Lentesalade met groenten en krokante bites

Gebruik krokante bites als 'croutons' in deze frisse lentesalade!

275 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar. Giet af onder koud stromend water en dop ze: knijp de boontjes voorzichtig uit hun vliesje.

  2. Leg de komkommer op een grote, stevige snijplank. Rol met de deegroller in de lengte over de komkommer, zodat er barstjes in de komkommer ontstaan en snijd in stukken van ca. 2 cm. Snijd de avocado in de lengte doormidden.Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van ca. 1 cm.

  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn en pluk de basilicumblaadjes van de stelen.

  4. Meng de rucola met de tuinbonen, komkommer, peterselie, het basilicum, de olie, 2 el citroensap (per 4 personen) en het -rasp. Schep de avocado erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een schaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas en de tasty bites.

Lentesalade met groenten en krokante bites

Gebruik krokante bites als 'croutons' in deze frisse lentesalade!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig