Snijd met een kaasschaaf 8 lange linten van de courgette. Meng de linten met 1/7 van de olie. Snijd de halloumi in 8 dunne repen van 4 x 1 cm. Rol elke reep halloumi in een courgettelint.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Doe de blaadjes van het basilicum en de munt met 2 tl citroensap (per 8 rolletjes) en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing.
Verdeel de rolletjes over 4 gourmetpan-netjes en bak naar wens gaar. Besprenkel met de dressing en verdeel de granaatappelpitjes en het citroenrasp erover.
Gourmet-courgetterolletje met halloumi
Gourmet-inspiratie! Maak deze courgetterolletjes met halloumi.
- algemeenMaak van de overgebleven halloumi en granaatappelpitjes een lunchwrap. Snijd daarvoor de halloumi in blokjes, meng met de granaatappelpitjes en verdeel over een tortilla. Rol op en snijd schuin door.
- bereidingstipJe kunt de rolletjes en dressing 1 dag van tevoren klaarmaken. Bewaar gekoeld en afgedekt tot gebruik.
Gourmet-courgetterolletje met halloumi
Gourmet-inspiratie! Maak deze courgetterolletjes met halloumi.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD163237_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 porties
345 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd met een kaasschaaf 8 lange linten van de courgette. Meng de linten met 1/7 van de olie. Snijd de halloumi in 8 dunne repen van 4 x 1 cm. Rol elke reep halloumi in een courgettelint.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Doe de blaadjes van het basilicum en de munt met 2 tl citroensap (per 8 rolletjes) en de rest van de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing.
Verdeel de rolletjes over 4 gourmetpan-netjes en bak naar wens gaar. Besprenkel met de dressing en verdeel de granaatappelpitjes en het citroenrasp erover.
algemeen:Maak van de overgebleven halloumi en granaatappelpitjes een lunchwrap. Snijd daarvoor de halloumi in blokjes, meng met de granaatappelpitjes en verdeel over een tortilla. Rol op en snijd schuin door.
bereidingstip:Je kunt de rolletjes en dressing 1 dag van tevoren klaarmaken. Bewaar gekoeld en afgedekt tot gebruik.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
1 courgette
7 el olijfolie mild
120 g halloumi kaas
1 citroen
15 g basilicum
15 g munt
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker