Doe de amandeldrink, het wortelsap en de helft van de bananen in de blender en mix tot een glad oranje mengsel. Meng in een kom het bakmeel, de bakpoeder, suiker, kaneel en kurkuma. Schenk de oranje drank erbij en meng met een garde tot een dik beslag.
Verhit ¼ van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schep 3 flinke eetlepels beslag in de pan voor 3 pancakes. Bak de pancakes 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege of wanneer er luchtbellen op het oppervlak verschijnen. Neem uit de pan, leg op een warm bord en hou warm onder een schone theedoek. Bak zo nog 9 pancakes tot het beslag op is.
Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien doormidden. Snijd de rest van de bananen in plakjes. Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoekjes. Verdeel de plakjes banaan, aardbeien en agavesiroop erover.
Vegan pancakes met aardbei en banaan
Pancakes for Pasen! Lekker fruitig met aardbei en banaan.
- variatietipVoor een hartige versie kun je de banaan vervangen door spinazie. Gebruik dan 1 el suiker in plaats van 3 en garneer de pancakes met cherrytomaatjes en plantaardige witte kaas.
Vegan pancakes met aardbei en banaan
Pancakes for Pasen! Lekker fruitig met aardbei en banaan.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD163258_220x162_JPG.jpg)
4 personen
475 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Doe de amandeldrink, het wortelsap en de helft van de bananen in de blender en mix tot een glad oranje mengsel. Meng in een kom het bakmeel, de bakpoeder, suiker, kaneel en kurkuma. Schenk de oranje drank erbij en meng met een garde tot een dik beslag.
Verhit ¼ van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schep 3 flinke eetlepels beslag in de pan voor 3 pancakes. Bak de pancakes 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege of wanneer er luchtbellen op het oppervlak verschijnen. Neem uit de pan, leg op een warm bord en hou warm onder een schone theedoek. Bak zo nog 9 pancakes tot het beslag op is.
Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien doormidden. Snijd de rest van de bananen in plakjes. Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoekjes. Verdeel de plakjes banaan, aardbeien en agavesiroop erover.
variatietip:Voor een hartige versie kun je de banaan vervangen door spinazie. Gebruik dan 1 el suiker in plaats van 3 en garneer de pancakes met cherrytomaatjes en plantaardige witte kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 ml amandeldrink ongezoet
100 ml wortelsap
2 rijpe bananen
300 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
3 el kristalsuiker
¼ tl gemalen kaneel
¼ tl kurkuma
25 g plantaardige ongezouten boter
100 g aardbeien
4 el agavesiroop
Dit heb je nodig
blender
garde