Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het loof van de radijs, was het, dep droog met een schone theedoek en hou apart. Was de radijsjes en snijd ze doormidden. Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes van ca. 2 cm. Verdeel de radijs, sjalot, bosui, gemalen komijn en milde olijfolie over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om, zodat alles is bedekt met een laagje olie. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Haal na 10 min. de bakplaat uit de oven, verkruimel de feta erboven en rooster nog 5 min.
Snijd de peterselie en dille grof. Doe de helft van het radijsloof met de tenen knoflook, de helft van de peterselie, de helft van de dille, de extra vierge olijfolie en de rodewijnazijn in de beker van de staafmixer. Pureer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng in een grote kom de linzen met de dressing. Verdeel over een schaal en verdeel de geroosterde groenten erover. Bestrooi met de rest van de dille en de rest van de peterselie.
Geroosterde radijssalade met linzen
Door de radijsjes te roosteren smaken ze in deze radijssalade een stuk milder maar toch lichtpittig.
- combinatietip Ook lekker met kip of karbonade. Het recept is dan niet meer vegetarisch.
- vegantipVervang de feta door een plantaardig alternatief voor witte kaas.
- wijntipRomig, pittig, aards: een complex gerecht, waar je wijn niet van moet schrikken. Een stevige rosé van tempranillo- of syrahdruiven blijft overeind.
Geroosterde radijssalade met linzen
Door de radijsjes te roosteren smaken ze in deze radijssalade een stuk milder maar toch lichtpittig.
4 personen
265 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het loof van de radijs, was het, dep droog met een schone theedoek en hou apart. Was de radijsjes en snijd ze doormidden. Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes van ca. 2 cm. Verdeel de radijs, sjalot, bosui, gemalen komijn en milde olijfolie over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep om, zodat alles is bedekt met een laagje olie. Rooster de groenten in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
Doe ondertussen de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Haal na 10 min. de bakplaat uit de oven, verkruimel de feta erboven en rooster nog 5 min.
Snijd de peterselie en dille grof. Doe de helft van het radijsloof met de tenen knoflook, de helft van de peterselie, de helft van de dille, de extra vierge olijfolie en de rodewijnazijn in de beker van de staafmixer. Pureer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng in een grote kom de linzen met de dressing. Verdeel over een schaal en verdeel de geroosterde groenten erover. Bestrooi met de rest van de dille en de rest van de peterselie.
combinatietip: Ook lekker met kip of karbonade. Het recept is dan niet meer vegetarisch.
vegantip:Vervang de feta door een plantaardig alternatief voor witte kaas.
wijntip:Romig, pittig, aards: een complex gerecht, waar je wijn niet van moet schrikken. Een stevige rosé van tempranillo- of syrahdruiven blijft overeind.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 bos radijs
3 sjalotten
3 bosuitjes
1 el gemalen komijn
2 el milde olijfolie
800 g linzen in blik
150 g feta
15 g verse platte peterselie
15 g verse dille
2 tenen knoflook
50 ml extra vierge olijfolie
1 el rodewijnazijn
Dit heb je nodig
schone theedoek
bakpapier
staafmixer met hoge beker