Salade van dungeschaafde spruitjes met walnoten en pecorino

Wist je dat spruitjes rauw ook heel lekker zijn? Schaaf ze dun, meng ze met een dressing en maak er deze salade met walnoten en pecorino van.

410 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maak de spruitjes schoon en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien. Schaaf de spruitjes in plakjes met de dunne schaaf van de keukenmachine of gebruik een mandoline. Schep in een kom en bestrooi met het zout. ‘Kneed’ even goed door met je handen, zodat de spruiten zachter worden en laat 15 min. staan.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster hierin de walnoten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Hak ze grof.

  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het rasp, 2 el citroensap (per 4 personen), de olijfolie en cranberry’s door de spruitjes.

  4. Rasp de pecorino fijn. Meng met de walnoten door de salade en verdeel over een schaal. Bestrooi met de aleppopeper.

  • combinatietip Lekker bij een braadworstje.
  • vegatipVerkruimel 50 g zachte geitenkaas over de salade in plaats van de pecorino. Liever vegan? Vervang de pecorino door een plantaardig alternatief voor Parmezaanse kaas.

Gerelateerde recepten

Salade van dungeschaafde spruitjes met walnoten en pecorino

Wist je dat spruitjes rauw ook heel lekker zijn? Schaaf ze dun, meng ze met een dressing en maak er deze salade met walnoten en pecorino van.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig