Pasta pestosalade met spinazie, paprika en zongedroogde tomaat

Een picknick op de planning? Tip: maak een pastasalade. Met deze kleurige salade pasta ziet het er meteen gezellig uit. Pesto, mozzarella en flink wat groente erbij, en naar buiten maar!

760 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel af in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

  2. Laat ondertussen de mozzarella uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ca. 1 cm. Doe met de spinazie, zongedroogde tomaatjes, pesto en mozzarella in een grote kom en schep goed door.

  3. Voeg de pasta bij het groentemengsel en breng op smaak met (versgemalen zwarte) peper en eventueel zout. Verdeel de pastasalade over diepe borden en bestrooi met de pijnboompitten.

  • variatietipGraag vlees erbij? Vervang de mozzarella dan door 300 g AH Scharrel gerookte kipfiletreepjes (schaal 150 g).

Pasta pestosalade met spinazie, paprika en zongedroogde tomaat

Een picknick op de planning? Tip: maak een pastasalade. Met deze kleurige salade pasta ziet het er meteen gezellig uit. Pesto, mozzarella en flink wat groente erbij, en naar buiten maar!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig