Steek de barbecue aan. Verpak de krieltjes met schil in een groot stuk aluminiumfolie. Leg het pakket ca. 40 min. op de barbecue.
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in stukken van 3 cm. Halveer de courgette in de breedte en snijd in de lengte in vieren. Snijd de rode uien in brede ringen van 2 cm
Maak de chimichurri. Snijd de tenen knoflook en peterselie fijn. Meng samen met de oregano, chilivlokken, paprikapoeder, ⅚ van de olie, de azijn, het water, wat peper en het zout. Laat staan tot gebruik.
Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi rondom met peper en eventueel zout. Gril de biefstukken naast de krieltjes op de barbecue in ca. 4 min. medium rare. Keer halverwege. Neem van de barbecue en laat 5 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Maak ondertussen de barbecue schoon en gril naast de krieltjes de paprika, courgette en rode ui 5-10 min. tot mooie grillstrepen ontstaan.
Snijd het vlees tegen de draad in in plakjes, verdeel er een beetje chimichurri over en serveer de krieltjes en de gegrilde groenten erbij.
BBQ beef chimichurri met krieltjes en gegrilde groenten
Zeg je BBQ, dan kan beef chimichurri! Zet 'm maar vast aan want van deze beef met échte chimichurri krijg je geen genoeg.
- bereidingstipJe kunt de groenten en biefstukken ook in een grillpan bereiden. Verhit de grillpan zonder olie of boter tot deze goed heet is en bereid zoals beschreven.
- vegatipIn Argentinië wordt chimichurri vooral bij vlees geserveerd. Maar de saus is ook heerlijk over gegrilde groente of gesmolten kaas.
- bereidingstipJe kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor het serveren eerst op kamer- temperatuur komen.
- achtergrondinfoChimichurri is een typisch Argentijnse saus met knoflook, peterselie, oregano, azijn en olijfolie. Chimichurri wordt veelal gegeten met rundvlees. Het kan als marinade, maar dus ook als saus erop worden geserveerd.
BBQ beef chimichurri met krieltjes en gegrilde groenten
Zeg je BBQ, dan kan beef chimichurri! Zet 'm maar vast aan want van deze beef met échte chimichurri krijg je geen genoeg.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD164557_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Verpak de krieltjes met schil in een groot stuk aluminiumfolie. Leg het pakket ca. 40 min. op de barbecue.
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in de lengte in stukken van 3 cm. Halveer de courgette in de breedte en snijd in de lengte in vieren. Snijd de rode uien in brede ringen van 2 cm
Maak de chimichurri. Snijd de tenen knoflook en peterselie fijn. Meng samen met de oregano, chilivlokken, paprikapoeder, ⅚ van de olie, de azijn, het water, wat peper en het zout. Laat staan tot gebruik.
Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi rondom met peper en eventueel zout. Gril de biefstukken naast de krieltjes op de barbecue in ca. 4 min. medium rare. Keer halverwege. Neem van de barbecue en laat 5 min. losjes afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Maak ondertussen de barbecue schoon en gril naast de krieltjes de paprika, courgette en rode ui 5-10 min. tot mooie grillstrepen ontstaan.
Snijd het vlees tegen de draad in in plakjes, verdeel er een beetje chimichurri over en serveer de krieltjes en de gegrilde groenten erbij.
bereidingstip:Je kunt de groenten en biefstukken ook in een grillpan bereiden. Verhit de grillpan zonder olie of boter tot deze goed heet is en bereid zoals beschreven.
vegatip:In Argentinië wordt chimichurri vooral bij vlees geserveerd. Maar de saus is ook heerlijk over gegrilde groente of gesmolten kaas.
bereidingstip:Je kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor het serveren eerst op kamer- temperatuur komen.
achtergrondinfo:Chimichurri is een typisch Argentijnse saus met knoflook, peterselie, oregano, azijn en olijfolie. Chimichurri wordt veelal gegeten met rundvlees. Het kan als marinade, maar dus ook als saus erop worden geserveerd.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g krieltjes
1 zak paprikamix
1 courgette
2 rode uien
2 tenen knoflook
15 g verse platte peterselie
1 el gedroogde oregano
1 tl chilivlokken
1 tl La Chinata gerookte paprikapoeder hot
6 el zonnebloemolie
3 el rodewijnazijn
3 el water
½ tl zeezout
4 biefstukken
Dit heb je nodig
barbecuetang