Coleslaw van spitskool met sperziebonen

Coleslaw, deze keer niet van witte kool maar van spitskool en sperziebonen! Lekker als bijgerecht.

375 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de sperziebonen in een laagje water in 6 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster ze in ca. 3 min. op middelhoog vuur lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.

  2. Schil en rasp de winterpeen met een grove rasp. Doe de sperziebonen met de winterpeen en de spitskool in een ruime kom.

  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn. Voeg het citroensap en -rasp en de peterselie toe aan de spitskool.

  4. Meng de mayonaise, yoghurt en honing door de spitskool en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Schep de salade op een schaal en bestrooi met de walnoten.

Coleslaw van spitskool met sperziebonen

Coleslaw, deze keer niet van witte kool maar van spitskool en sperziebonen! Lekker als bijgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig