Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Snipper de rode ui. Snijd de ananas in blokjes van ca. een ½ cm.
Doe de ananas met de jalapeñopeper en rode ui in een mengkom en schep door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Salsa van ananas, jalapeño en rode ui
Ananas + jalapeño + rode ui = supersimpele salsa!
- variatietipVervang de ananas voor de afwisseling eens door mango of tomaat.
- combinatietipLekker met gegrilde kip, garnalen of als dip voor nachochips.
- bereidingstipMaak je salades, marinades, sauzen en toppings zoveel mogelijk eerder op de dag en bewaard in de koelkast tot de grill aangaat.
Salsa van ananas, jalapeño en rode ui
Ananas + jalapeño + rode ui = supersimpele salsa!
bijgerecht
4 personen
40 kcal
5 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise). Snipper de rode ui. Snijd de ananas in blokjes van ca. een ½ cm.
Doe de ananas met de jalapeñopeper en rode ui in een mengkom en schep door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:Vervang de ananas voor de afwisseling eens door mango of tomaat.
combinatietip:Lekker met gegrilde kip, garnalen of als dip voor nachochips.
bereidingstip:Maak je salades, marinades, sauzen en toppings zoveel mogelijk eerder op de dag en bewaard in de koelkast tot de grill aangaat.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 jalapeñopeper
1 rode ui
250 g verse ananasstukjes