Volkoren pancakes met banaan

Banaan en pannenkoeken zijn een ontbijtklassieker. En als je die volkoren maakt begint je dag lekker én gezond.

400 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 10 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de havermout met ⅔ van de bananen, het ei, de melk, pindakaas, kaneel en het bakpoeder in de blender en mix tot een glad mengsel. Laat 10 min. staan.

  2. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schep 4 hoopjes beslag in de pan voor 4 pancakes. Bak de pancakes 4 min. Keer na 2 ½ min. Haal uit de pan, leg op een bord en houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 8 pancakes.

  3. Snijd ondertussen de rest van de bananen in dunne plakken. Verdeel de pancakes over de borden en verdeel de plakken banaan erover.

  • variatietipOok lekker met ontdooide diepvries blauwe bessen of aardbeien. Verdeel die dan net als de banaan over de pancakes voor het serveren.

Gerelateerde recepten

Volkoren pancakes met banaan

Banaan en pannenkoeken zijn een ontbijtklassieker. En als je die volkoren maakt begint je dag lekker én gezond.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig