Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in een steelpan en fruit de sjalot, knoflook, gember en chilivlokken 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de kokosmelk en de ketjap toe en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken op laag vuur. Roer de pindakaas erdoor en pers de limoen boven de pan uit. Voeg het water toe, meng goed en haal de pan van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui in ca. 7 min. op middelhoog vuur zacht. Voeg de fricandeau toe en bak 2 min. mee.
Breng de pindasaus, al roerend, opnieuw aan de kook en haal van het vuur. Voeg als de saus te dik blijft wat extra water toe.
Snijd de broodjes open. Verdeel het vlees en de ui over de broodjes. Schep op elk broodje een volle lepel pindasaus en serveer.
Broodje warm vlees
Een broodje warm vlees met pindasaus is misschien wel het ultieme broodje voor de lunch.
- bewaartip Gebruik de rest van de saus bijvoorbeeld voor kipsaté, voor bij gadogado of voor een patatje oorlog. De pindasaus kan je 1 week bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
- combinatietipLekker met augurk of atjar.
- serveertipGebruik voor een sneller broodje kant en klare satésaus.
Broodje warm vlees
Een broodje warm vlees met pindasaus is misschien wel het ultieme broodje voor de lunch.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD167815_220x162_JPG.jpg)
4 personen
375 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in een steelpan en fruit de sjalot, knoflook, gember en chilivlokken 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de kokosmelk en de ketjap toe en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken op laag vuur. Roer de pindakaas erdoor en pers de limoen boven de pan uit. Voeg het water toe, meng goed en haal de pan van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui in ca. 7 min. op middelhoog vuur zacht. Voeg de fricandeau toe en bak 2 min. mee.
Breng de pindasaus, al roerend, opnieuw aan de kook en haal van het vuur. Voeg als de saus te dik blijft wat extra water toe.
Snijd de broodjes open. Verdeel het vlees en de ui over de broodjes. Schep op elk broodje een volle lepel pindasaus en serveer.
bewaartip: Gebruik de rest van de saus bijvoorbeeld voor kipsaté, voor bij gadogado of voor een patatje oorlog. De pindasaus kan je 1 week bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
combinatietip:Lekker met augurk of atjar.
serveertip:Gebruik voor een sneller broodje kant en klare satésaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sjalot
1 teen knoflook
15 g verse gemberwortel
2 el zonnebloemolie
½ tl chilivlokken
100 ml kokosmelk
5 el ketjap manis
250 g pindakaas
1 limoen
250 ml water
1 middelgrote ui
220 g kalfsfricandeau
4 bakkersbollen wit