Laat de satéprikkers 30 min. weken in water. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipdijfilet in stukken van 2 cm. Rijg het vlees aan de satéprikkers en leg de stokjes in een ruime schaal waar ze helemaal in passen. Besprenkel met ½ ketjap, ⅓ sambal en schep om met de helft van de sjalot en knoflook. Laat ca 30 min staan tot gebruik.
Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de rest van de sjalot, de rest van de knoflook en de gember 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
Steek ondertussen de barbecue aan en gril de saté in porties in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Roer dan de rest van de ketjap en sambal door de pindasaus en haal de pan van het vuur. Houd de saus warm op de rand van de barbecue en serveer bij de kip.
Kipsaté van de BBQ met satésaus van Hugo Kennis
De perfecte kipsaté van de BBQ? Hugo Kennis weet hoe je 'm maakt! Uiteraard geserveerd met een overheerlijke zelfgemaakte satésaus.
- bereidingstipAls de saus te dik is geworden, voeg dan een scheutje water of extra kokosmelk toe.
- variatietipIn plaats van kip kun je ook blokjes varkensvlees of gamba’s op een spies serveren bij de pindasaus.
- bewaartipJe kunt de kippendij een dag van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- serveertipLekker met komkommersalade en rijst.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
- vegatipOok heerlijk met spiesjes van tofu of tempeh.
Kipsaté van de BBQ met satésaus van Hugo Kennis
De perfecte kipsaté van de BBQ? Hugo Kennis weet hoe je 'm maakt! Uiteraard geserveerd met een overheerlijke zelfgemaakte satésaus.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD189842_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
440 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Laat de satéprikkers 30 min. weken in water. Snipper ondertussen de sjalot en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipdijfilet in stukken van 2 cm. Rijg het vlees aan de satéprikkers en leg de stokjes in een ruime schaal waar ze helemaal in passen. Besprenkel met ½ ketjap, ⅓ sambal en schep om met de helft van de sjalot en knoflook. Laat ca 30 min staan tot gebruik.
Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de rest van de sjalot, de rest van de knoflook en de gember 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
Steek ondertussen de barbecue aan en gril de saté in porties in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Roer dan de rest van de ketjap en sambal door de pindasaus en haal de pan van het vuur. Houd de saus warm op de rand van de barbecue en serveer bij de kip.
bereidingstip:Als de saus te dik is geworden, voeg dan een scheutje water of extra kokosmelk toe.
variatietip:In plaats van kip kun je ook blokjes varkensvlees of gamba’s op een spies serveren bij de pindasaus.
bewaartip:Je kunt de kippendij een dag van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.
serveertip:Lekker met komkommersalade en rijst.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
vegatip:Ook heerlijk met spiesjes van tofu of tempeh.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 sjalotten
2 tenen knoflook
400 g kipdijfilets
4 el ketjap manis
3 el sambal oelek
30 g verse gember
1 el zonnebloemolie
4 el pindakaas
200 ml kokosmelk
Dit heb je nodig
sateprikkers
barbecue