Verwarm 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in 10-15 minuten gaar en rondom bruin. Verwarm 1 eetlepel olie in een pannetje met dikke bodem en bak op een laag vuur de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en roer dit tot een gladde saus. Breng de saus aan de kook en laat iets indikken. Meng er de ketjap en de sambal door. Was de komkommers, maar schil ze niet. Schaaf de komkommer in plakjes. Meng in een schaal de komkommer met de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper. Rijg de gehaktballetjes aan de satéprikkers. Serveer de spiesjes met de satésaus, de komkommer en het stokbrood.
- algemeenMeng voor extra pit nog 1 centimeter versgeraspte gemberwortel door de satésaus.
Gehaktballetjes met satésaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004871_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
805 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak de balletjes in 10-15 minuten gaar en rondom bruin. Verwarm 1 eetlepel olie in een pannetje met dikke bodem en bak op een laag vuur de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en roer dit tot een gladde saus. Breng de saus aan de kook en laat iets indikken. Meng er de ketjap en de sambal door. Was de komkommers, maar schil ze niet. Schaaf de komkommer in plakjes. Meng in een schaal de komkommer met de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper. Rijg de gehaktballetjes aan de satéprikkers. Serveer de spiesjes met de satésaus, de komkommer en het stokbrood.
algemeen:Meng voor extra pit nog 1 centimeter versgeraspte gemberwortel door de satésaus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 eetlepels zonnebloemolie
1 schaaltje gehaktballetjes
1 ui
1 teentje knoflook
200 g pindakaas
½ blik kokosmelk
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
2 komkommers
1 bruin stokbrood
Dit heb je nodig
satéstokjes