Snijd de kip in stukjes van 3 cm. Meng de kip met bijna alle ketjap en de helft van de sambal in een kom. Pers de helft van de knoflook erboven. Laat de kip minstens 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Laat de satéstokjes minstens 30 min. weken in water.
Doe de pindakaas, de rest van de ketjap en de rest van de sambal in een steelpan. Pers de rest van de knoflook erboven. Schenk het water en gembersiroop erbij. Voeg het gemberpoeder toe. Breng al roerend aan de kook. Roer tot een gladde saus.
Rijg de kip aan de satéstokjes en gril ca. 15 min. op de barbecue. Bestrooi met het kokos en serveer met de pindasaus.
- bewaartipJe kunt de kip 's ochtends al marineren en de saus 's ochtends maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- combinatietipLekker met kroepoek.
Saté maken
Instructievideo - 04:53 min.
Kipsaté met pindasaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006540_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
8 personen
495 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de kip in stukjes van 3 cm. Meng de kip met bijna alle ketjap en de helft van de sambal in een kom. Pers de helft van de knoflook erboven. Laat de kip minstens 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Laat de satéstokjes minstens 30 min. weken in water.
Doe de pindakaas, de rest van de ketjap en de rest van de sambal in een steelpan. Pers de rest van de knoflook erboven. Schenk het water en gembersiroop erbij. Voeg het gemberpoeder toe. Breng al roerend aan de kook. Roer tot een gladde saus.
Rijg de kip aan de satéstokjes en gril ca. 15 min. op de barbecue. Bestrooi met het kokos en serveer met de pindasaus.
bewaartip:Je kunt de kip 's ochtends al marineren en de saus 's ochtends maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
combinatietip:Lekker met kroepoek.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
380 g kipfilet
6 el ketjap manis
2 tl sambal oelek
2 tenen knoflook
175 g pindakaas met stukjes noot
150 ml kraanwater
2 el gembersiroop
1 tl gemalen gember
3 el gemalen kokos
Dit heb je nodig
satéstokjes