Vegetarische balletjes met aardappelpuree

Het feest kan beginnen, want je nieuwe favoriete maaltijd is binnen. Deze vegetarische balletjes met aardappelpuree is een gegarandeerd succesnummer.

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ca. 20 min. gaar.

  2. Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Verhit de helft van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook ca. 1 min. Doe de vegetarische balletjes erbij en bak 1 min. Voeg de tijmblaadjes, tomatenblokjes en gezeefde tomaten toe, breng aan de kook en stoof ca. 15 min. met de deksel op de pan. Roer regelmatig.

  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Giet de aardappelen af, voeg de melk, rest van de olie en de helft van de peterselie toe en stamp tot een fijne puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de puree over borden. Schep de vegetarische balletjes en tomatensaus erover en bestrooi met de rest van de peterselie.

  • combinatietipLekker met geraspte kaas.

Vegetarische balletjes met aardappelpuree

Het feest kan beginnen, want je nieuwe favoriete maaltijd is binnen. Deze vegetarische balletjes met aardappelpuree is een gegarandeerd succesnummer.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig