Krokante aardappelblokjes met kipschnitzel en champignonsaus

Knapperige aardappeltjes, een kipschnitzel en romige saus. Dat is een klassieker waar je geen genoeg van krijgt.

845 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de airfryer voor op 175 °C. Bereid hierin de aardappelblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit ondertussen 2el olie (per 4 personen) in een grote koekenpan en bak de kipschnitzels in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

  3. Verhit ondertussen 1el olie (per 4 personen) in een hapjespan en bak de ui, champignons en dragon 5 min. op hoog vuur. Zet het vuur middelhoog, voeg de zuivelspread en de helft van de azijn toe en roer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Klop een dressing van de rest van de olie, de rest van de azijn, de mosterd, peper en eventueel zout. Meng de sla met de dressing en serveer samen met de aardappelblokjes en de gebakken schnitzels. Verdeel de champignonsaus erover en serveer.

Gerelateerde recepten

Krokante aardappelblokjes met kipschnitzel en champignonsaus

Knapperige aardappeltjes, een kipschnitzel en romige saus. Dat is een klassieker waar je geen genoeg van krijgt.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig