Bloemkool koken

Zet je pannetje op het vuur en koken maar, die bloemkool. Zo doe je dat.

60 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 10 min. wachten

1 ingredient


Aan de slag


  1. Breng een grote pan met ruim, eventueel gezouten, water aan de kook. Snijd ondertussen een ½ cm van de harde onderkant van de bloemkool. Snijd de roosjes van de stronk en halveer grote exemplaren, zodat je allemaal roosjes van gelijke grootte hebt. Halveer de stronk, verwijder eventuele donkere plekken en snijd in plakken van een ½ cm dik. Snijd de bladeren in de breedte in repen van 2 cm.

  2. Doe alles in een vergiet en spoel onder koud, stromend water. Voeg alle delen van de bloemkool tegelijkertijd aan het kokende water toe en breng het water weer aan de kook. Kook, in ca. 5-8 min. beetgaar, afhankelijk van de grootte van de roosjes.

Bloemkool koken

Zet je pannetje op het vuur en koken maar, die bloemkool. Zo doe je dat.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig