Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Meng de olie met de kerrie en het zout. Meng de bloemkool met de kerrie-olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verdeel na 15 min. oventijd het amandelschaafsel over de bloemkool. Schep halverwege om.
Geroosterde bloemkool met kerrie en amandel
Even kort koken, omscheppen met kerrie en hup, de oven in. Hartstikke makkelijk!
- combinatietipLekker met worst, gebakken uitjes en gekookte aardappelen (het gerecht is dan niet meer veganistisch).
Geroosterde bloemkool met kerrie en amandel
Even kort koken, omscheppen met kerrie en hup, de oven in. Hartstikke makkelijk!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_081864_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
205 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.
Meng de olie met de kerrie en het zout. Meng de bloemkool met de kerrie-olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verdeel na 15 min. oventijd het amandelschaafsel over de bloemkool. Schep halverwege om.
combinatietip:Lekker met worst, gebakken uitjes en gekookte aardappelen (het gerecht is dan niet meer veganistisch).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g bloemkool
4 el arachideolie
½ el kerriepoeder
1 mespunt zout
2 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
bakpapier