Vegan kip-kerriesalade met, krokante aardappel in komkommer

Vegan hapje? De klassieker van de spreads, maar dan nu vegan en als voorgerecht. Daar ga je zeker punten mee scoren.

150 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de aardappel schoon en rasp grof. Spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Dep goed droog met keukenpapier of een schone theedoek. Verhit de olie in een kleine pan op middelhoog vuur en bak het aardappelrasp 5 min. in de hete olie tot het goudgeel en knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd in ca. 8 stukken van 5 cm.

  3. Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Rasp de appel grof en meng samen met de ui en ⅔ van de peterselie door de kip-kerriesalade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Vul de komkommerschuitjes met de kip-kerriesalade. Verdeel de gefrituurde aardappel erover en bestrooi met de rest van de peterselie.

Vegan kip-kerriesalade met, krokante aardappel in komkommer

Vegan hapje? De klassieker van de spreads, maar dan nu vegan en als voorgerecht. Daar ga je zeker punten mee scoren.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig