Schil de aardappelen en winterpeen en rasp in de keukenmachine of met een handrasp. Pers de knoflook, snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Doe de aardappelen, winterpeen, knoflook, ui en peterselie in een kom, meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit 2 hapjespannen en in elk 3 el olie. Schep van de helft van het mengsel gelijke hoopjes in de pan. Druk een beetje plat tot koekjes en bak deze in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer halverwege. Bak zo nog de rest van de koekjes. Serveer warm.
Chickslovefoods hutspotkoekjes
Aardappelen, winterpeen en ui zijn de gouden drie-eenheid in deze heerlijke hutspotkoekjes.
- combinatietipServeer de koekjes met broccoli en een vegaburger voor een complete maaltijd; dan is het gerecht niet meer glutenvrij.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Chickslovefoods hutspotkoekjes
Aardappelen, winterpeen en ui zijn de gouden drie-eenheid in deze heerlijke hutspotkoekjes.
bijgerecht
24 porties
70 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en winterpeen en rasp in de keukenmachine of met een handrasp. Pers de knoflook, snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Doe de aardappelen, winterpeen, knoflook, ui en peterselie in een kom, meng goed door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit 2 hapjespannen en in elk 3 el olie. Schep van de helft van het mengsel gelijke hoopjes in de pan. Druk een beetje plat tot koekjes en bak deze in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer halverwege. Bak zo nog de rest van de koekjes. Serveer warm.
combinatietip:Serveer de koekjes met broccoli en een vegaburger voor een complete maaltijd; dan is het gerecht niet meer glutenvrij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
600 g vastkokende aardappelen
200 g winterpeen
2 tenen knoflook
2 kleine uien
20 g verse platte peterselie
12 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
rasp