Smelt de kokosolie in een steelpan. Maal ondertussen ¾ van de koekjes fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegroller. Doe het koekkruim in een kom en roer de gesmolten olie erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de glaasjes en druk aan.
Klop het plantaardig alternatief voor roomkaas los met een garde. Klop met een handmixer de kokos om te kloppen met de basterdsuiker 3 min. op, helemaal stijf wordt de room niet. Klop met een garde de roomkaas erdoor.
Druk de ontdooide passievrucht door een zeef, vang het sap op in een steelpan. Breng het sap met de agaragar al roerend met een garde aan de kook. Laat 2 min. al roerend zachtjes koken. Haal de pan van het vuur.
Schenk langzaam, al roerend met een garde, het passievruchtsap bij het roomkaasmengsel. Verdeel het passievrucht-roommengsel over de potjes en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
Snijd ondertussen de ontdooide mangostukjes fijn en laat in een zeef uitlekken tot gebruik. Verkruimel de rest van de koekjes. Verdeel de koekkruim en de mango over de glaasjes.
Vegan mini passievrucht-cheesecakejes met mango
Een vegan kerstdessert om te delen, dat is een kerstwens die uitkomt. En een hele lekkere met mango en passievrucht.
- bereidingstipJe kunt de cheesecake t/m stap 4 tot 1 dag van tevoren maken. Bewaar zolang in de koelkast.
- achtergrondinfoMeer weten over kooktechnieken?
Vegan mini passievrucht-cheesecakejes met mango
Een vegan kerstdessert om te delen, dat is een kerstwens die uitkomt. En een hele lekkere met mango en passievrucht.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171633_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 porties
300 kcal
20 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Smelt de kokosolie in een steelpan. Maal ondertussen ¾ van de koekjes fijn in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak en rol fijn met een deegroller. Doe het koekkruim in een kom en roer de gesmolten olie erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de glaasjes en druk aan.
Klop het plantaardig alternatief voor roomkaas los met een garde. Klop met een handmixer de kokos om te kloppen met de basterdsuiker 3 min. op, helemaal stijf wordt de room niet. Klop met een garde de roomkaas erdoor.
Druk de ontdooide passievrucht door een zeef, vang het sap op in een steelpan. Breng het sap met de agaragar al roerend met een garde aan de kook. Laat 2 min. al roerend zachtjes koken. Haal de pan van het vuur.
Schenk langzaam, al roerend met een garde, het passievruchtsap bij het roomkaasmengsel. Verdeel het passievrucht-roommengsel over de potjes en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
Snijd ondertussen de ontdooide mangostukjes fijn en laat in een zeef uitlekken tot gebruik. Verkruimel de rest van de koekjes. Verdeel de koekkruim en de mango over de glaasjes.
bereidingstip:Je kunt de cheesecake t/m stap 4 tot 1 dag van tevoren maken. Bewaar zolang in de koelkast.
achtergrondinfo:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
20 g kokosolie
80 g haverkoekjes
70 g Violife creamy original
140 ml kokos plantaardig alternatief voor slagroom
60 g witte basterdsuiker
140 g diepvries passievruchtblokjes
½ tl agaragar
50 g diepvries mangostukjes
Dit heb je nodig
deegroller
keukenmachine
amuseglaasjes
handmixer