Minibloemkool met hazelnoot en tijm

Deze kerst geniet je groots van kleine gerechten. Zoals dit bijgerecht met minibloemkool.

160 kcal

(Voedingswaarden)

5 min. bereiden / 20 min. oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de minibloemkolen met blad en al in de lengte. Verdeel de helften over de bakplaat.

  2. Hak de hazelnoten grof. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng ¾ van de tijmblaadjes met de olie, honing, peper en eventueel zout en besprenkel de mini-bloemkolen ermee. Schep om en bestrooi met de hazelnoten. Rooster ca. 15-20 min. (afhankelijk van de grootte van de bloemkolen) in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om.

  3. Neem uit de oven. Bestrooi de mini-bloemkolen met de rest van de tijm.

  • combinatietipLekker met 50 g verkruimelde feta. Hiermee is het gerecht niet meer lactosevrij.
  • algemeen Meer weten over kooktechnieken?

Minibloemkool met hazelnoot en tijm

Deze kerst geniet je groots van kleine gerechten. Zoals dit bijgerecht met minibloemkool.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig