Kerstkrans van haricots verts en pancetta

Kerst is niet compleet zonder kerstkrans, toch? Die maak je dit jaar van haricots verts, pancetta en semizongedroogde tomaatjes.

165 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maak de haricots verts schoon en kook ze 5-6 min. in kokend water met eventueel zout. Giet af en laat goed uitlekken.

  2. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

  3. Verhit de droge koekenpan opnieuw en bak de plakjes pancetta in 6-7 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de tomaatjes grof.

  4. Leg een kleine kom in het midden van een grote platte schaal. Verdeel rondom de kom de haricots verts, tomaatjes en pancetta. Besprenkel met 2 el olie uit de pot semi-gedroogde tomaatjes (per 8 personen) en bestrooi met de pijnboompitten. Haal de kom weg en serveer.

  • Kerstkrans van haricots verts en pancetta

    Instructievideo - 00:30 min.

Kerstkrans van haricots verts en pancetta

Kerst is niet compleet zonder kerstkrans, toch? Die maak je dit jaar van haricots verts, pancetta en semizongedroogde tomaatjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig