Maak de haricots verts schoon en kook ze 5-6 min. in kokend water met eventueel zout. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Verhit de droge koekenpan opnieuw en bak de plakjes pancetta in 6-7 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de tomaatjes grof.
Leg een kleine kom in het midden van een grote platte schaal. Verdeel rondom de kom de haricots verts, tomaatjes en pancetta. Besprenkel met 2 el olie uit de pot semi-gedroogde tomaatjes (per 8 personen) en bestrooi met de pijnboompitten. Haal de kom weg en serveer.
Kerstkrans van haricots verts en pancetta
Kerst is niet compleet zonder kerstkrans, toch? Die maak je dit jaar van haricots verts, pancetta en semizongedroogde tomaatjes.
- serveertipVoor een nog feestelijker kerstkrans strooi je er wat gold glitter dust over!
- vegantipVeganisten aan tafel? Maak dan deze vegan kerstkrans van haricots verts variant.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kerstkrans van haricots verts en pancetta
Instructievideo - 00:30 min.
Kerstkrans van haricots verts en pancetta
Kerst is niet compleet zonder kerstkrans, toch? Die maak je dit jaar van haricots verts, pancetta en semizongedroogde tomaatjes.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171626_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
8 personen
165 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de haricots verts schoon en kook ze 5-6 min. in kokend water met eventueel zout. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.
Verhit de droge koekenpan opnieuw en bak de plakjes pancetta in 6-7 min. op middelhoog vuur krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de tomaatjes grof.
Leg een kleine kom in het midden van een grote platte schaal. Verdeel rondom de kom de haricots verts, tomaatjes en pancetta. Besprenkel met 2 el olie uit de pot semi-gedroogde tomaatjes (per 8 personen) en bestrooi met de pijnboompitten. Haal de kom weg en serveer.
serveertip:Voor een nog feestelijker kerstkrans strooi je er wat gold glitter dust over!
vegantip:Veganisten aan tafel? Maak dan deze vegan kerstkrans van haricots verts (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197784) variant.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
700 g verse haricots verts
30 g pijnboompitten
80 g pancetta
100 g semi-zongedroogde tomaten in pot
Dit heb je nodig
kleine kom (Ø 8 cm)