Gouden stoofperen

Echt een gouden bijgerecht, deze stoofperen van goud.

190 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 45 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil van de vrucht.

  2. Breng de wijn met het water, de citroenschil, suiker, het kaneelstokje, de kardemompeulen en saffraan aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost, voeg dan de peren toe. Zet het vuur laag en laat de peren met de deksel op de pan in 45 min. gaar worden.

  3. Haal de peren uit de pan en leg ze ineen schaal. Laat het vocht in 15-20 min. inkoken tot een siroop. Schenk de siroop door een zeef over de peren. Bestrooi met de goudpoeder.

Gouden stoofperen

Echt een gouden bijgerecht, deze stoofperen van goud.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig