Schil de appels, snijd ze elk in 4 parten en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes. Giet de gestoofde peren af, vang het vocht op. Snijd de peren in kleine blokjes. Pers de halve citroen uit.
Breng de appel, 100 ml perenvocht en 1 el citroensap (per 8 personen), de suiker, het kaneelstokje en de kruidnagel in een grote pan aan de kook. Zet het vuur laag, leg de deksel schuin op de pan en laat 20 min. zachtjes koken. Kook de laatste 10 min. de stoofpeer mee. Roer af en toe. Zet het vuur uit en laat 10 min. afkoelen.
Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagel. Pureer het appel-stoofperen-mengsel met de staafmixer tot een moes.
Stoofperen-appelmoes
Er bestaat niet zoiets als teveel stoofperen. Maar ben je toch iets te enthousiast aan het stoven geslagen, dan moet je echt deze stoofperen-appelmoes maken.
- bereidingstipJe kunt de stoofperen-appelmoes tot 1 week van tevoren maken. Bewaar gekoeld in een afsluitbare glazen pot of afsluitbaar bakje. Je kunt de moes ook invriezen, hij is dan 1 maand houdbaar.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Stoofperen-appelmoes
Er bestaat niet zoiets als teveel stoofperen. Maar ben je toch iets te enthousiast aan het stoven geslagen, dan moet je echt deze stoofperen-appelmoes maken.
bijgerecht
8 personen
70 kcal
35 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Schil de appels, snijd ze elk in 4 parten en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in kleine blokjes. Giet de gestoofde peren af, vang het vocht op. Snijd de peren in kleine blokjes. Pers de halve citroen uit.
Breng de appel, 100 ml perenvocht en 1 el citroensap (per 8 personen), de suiker, het kaneelstokje en de kruidnagel in een grote pan aan de kook. Zet het vuur laag, leg de deksel schuin op de pan en laat 20 min. zachtjes koken. Kook de laatste 10 min. de stoofpeer mee. Roer af en toe. Zet het vuur uit en laat 10 min. afkoelen.
Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagel. Pureer het appel-stoofperen-mengsel met de staafmixer tot een moes.
bereidingstip:Je kunt de stoofperen-appelmoes tot 1 week van tevoren maken. Bewaar gekoeld in een afsluitbare glazen pot of afsluitbaar bakje. Je kunt de moes ook invriezen, hij is dan 1 maand houdbaar.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g friszoete appels
560 g stoofperen op lichte siroop in pot
½ citroen
1 el kristalsuiker
1 kaneelstokje
1 kruidnagel
Dit heb je nodig
staafmixer