Boen de bieten schoon en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de appels in kwarten, je hoeft ze niet te schillen. Doe de bieten en appels in delen in de sapcentrifuge. Vang de sap op.
Schenk het sap met behulp van een trechter in een glazen fles en bewaar tot 1 week gekoeld.
Bietensap maken
Vandaag is rood de kleur van je sapje! Deze bietensap krijgt zijn dieprode kleur door, hoe kan het ook anders, de rode biet.
- combinatietipLekker te combineren met komkommer, gember, of rood fruit.
- bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?
Bietensap maken
Vandaag is rood de kleur van je sapje! Deze bietensap krijgt zijn dieprode kleur door, hoe kan het ook anders, de rode biet.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD172221_220x162_JPG.jpg)
2 porties
65 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de bieten schoon en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de appels in kwarten, je hoeft ze niet te schillen. Doe de bieten en appels in delen in de sapcentrifuge. Vang de sap op.
Schenk het sap met behulp van een trechter in een glazen fles en bewaar tot 1 week gekoeld.
combinatietip:Lekker te combineren met komkommer, gember, of rood fruit.
bereidingstip:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 porties)
250 g rauwe rode bieten
125 g friszoete appels
Dit heb je nodig
sapcentrifuge
trechter
glazen fles