Witlof-aardappelsoep met ham en kaas

Denk jij bij witlof ook meteen aan ham, kaas en aardappels uit de oven? Nu niet meer! Je kunt van deze top-combi ook een romige soep maken.

520 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 2 cm.

  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de aardappel toe en bak 2 min. mee.  

  3. Halveer ondertussen de witlof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd de stronkjes in de breedte in repen van 2 cm. Voeg samen met het water toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Breng de soep aan de kook en laat zachtjes ca. 20 min. koken, tot de groente heel zacht is. 

  4. Rasp ondertussen de kaas en snijd de schouderham in flinterdunne reepjes. Snijd de peterselie fijn.  

  5. Voeg de slagroom toe en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  6. Verdeel de witlofsoep over de kommen en bestrooi met de kaas, ham en peterselie. 

Gerelateerde recepten

Witlof-aardappelsoep met ham en kaas

Denk jij bij witlof ook meteen aan ham, kaas en aardappels uit de oven? Nu niet meer! Je kunt van deze top-combi ook een romige soep maken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig