Doe 300 ml lauwwarm water in een grote mengkom en roer de suiker, gist, melk en 1½ el olijfolie erdoor. Laat 10 min. staan.
Voeg de bloem en het zout toe. Meng met de spatel tot een glad deeg. Het deeg blijft erg nat. Dek de kom af met de vochtige schone theedoek en laat het deeg 1-2 uur rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld.
Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes en druk ze met je handen uit tot platte ronde broodjes van 12 cm. Verdeel over de vellen bakpapier, dek losjes af met vershoudfolie en laat nog 20 min. rijzen.
Verwarm de oven, met de bakplaat erin, voor op 230 °C. Sprenkel 4 el olie over de broodjes en druk met je knokkels diepe kuiltjes in het deeg. Laat nog 10 min. rusten.
Bestrijk de focaccia’s met de rest van het water, zorg dat de kuiltjes goed gevuld zijn. Bestrooi met de zeezoutvlokken.
Plaats 4 broodjes op het bakpapier op de hete bakplaat. Bak de focaccia’s in ca. 12-15 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de andere broodjes.
Besprenkel met de rest van de olijfolie en laat even afkoelen.
Mini focaccia broodjes
Extra lekkere focaccia's heb je als je deze zelf maakt. Leef je uit met toppings als rozemarijn, knoflook, mozzarella of olijven.
- variatietipOok lekker met een topping rozemarijn, knoflook, mozzarella of olijven.
- variatietipWil je wat dikkere broodjes om te beleggen? Maak dan bij stap 5 wat minder diepe kuiltjes met je knokkels.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mini focaccia broodjes
Extra lekkere focaccia's heb je als je deze zelf maakt. Leef je uit met toppings als rozemarijn, knoflook, mozzarella of olijven.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD172761_220x162_JPG.jpg)
8 porties
335 kcal
15 min. bereiden
3 uur 40 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Doe 300 ml lauwwarm water in een grote mengkom en roer de suiker, gist, melk en 1½ el olijfolie erdoor. Laat 10 min. staan.
Voeg de bloem en het zout toe. Meng met de spatel tot een glad deeg. Het deeg blijft erg nat. Dek de kom af met de vochtige schone theedoek en laat het deeg 1-2 uur rijzen op een warme plek tot het in volume is verdubbeld.
Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes en druk ze met je handen uit tot platte ronde broodjes van 12 cm. Verdeel over de vellen bakpapier, dek losjes af met vershoudfolie en laat nog 20 min. rijzen.
Verwarm de oven, met de bakplaat erin, voor op 230 °C. Sprenkel 4 el olie over de broodjes en druk met je knokkels diepe kuiltjes in het deeg. Laat nog 10 min. rusten.
Bestrijk de focaccia’s met de rest van het water, zorg dat de kuiltjes goed gevuld zijn. Bestrooi met de zeezoutvlokken.
Plaats 4 broodjes op het bakpapier op de hete bakplaat. Bak de focaccia’s in ca. 12-15 min. lichtbruin en gaar. Herhaal met de andere broodjes.
Besprenkel met de rest van de olijfolie en laat even afkoelen.
variatietip:Ook lekker met een topping rozemarijn, knoflook, mozzarella of olijven.
variatietip:Wil je wat dikkere broodjes om te beleggen? Maak dan bij stap 5 wat minder diepe kuiltjes met je knokkels.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
340 ml lauwwarm water
½ el kristalsuiker
10 g gedroogde gist
50 ml halfvolle melk
7 el extra vierge olijfolie
500 g tarwebloem
½ el zout
½ el zeezoutvlokken
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier