Rooster de walnoten, laat afkoelen en hak fijn. Snijd de verse kruiden fijn (verwijder 2 cm van de hardere onderkant van de steeltjes, die gebruik je niet, en snijd de rest van de steeltjes zo fijn mogelijk). Bewaar wat hele blaadjes voor de garnering. Snijd de bosui in ringen. Doe de bevroren tuinerwten in een vergiet en spoel ze onder koud stromend water.
Doe de eieren in een kom en klop ze los met het komijnzaad, de kaneel, zwarte peper en eventueel zout. Voeg de gehakte walnoten, gesneden kruiden, bosui, tuinerwten, yoghurt en cranberry’s toe en meng goed.
Verhit de olie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de kuku sabzi in 15 min. stollen.
Serveer de kuku sabzi met extra Turkse yoghurt en garneer met de sumak en achtergehouden kruidenblaadjes.
Kuku sabzi van Mounir Toub
Kuku sabzi ziet er prachtig uit met al die kruiden en dat groen. Het is de Perzische variant van de tortilla.
- bereidingstipJe kunt dit gerecht ook in de oven maken. Bak het in een vuurvaste pan of quichevorm in 35-40 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
- achtergrondinfo#bordjevoorjeburen, Allerhande 2 2023, Mounir: "Is er eten over? We verpakken de restjes en geven het dan mee aan onze gasten.’ Ook de buurman profiteert van de kookkunsten van Mounir en zijn vrouw. Hij woont alleen, dus als wij bijvoorbeeld aan het barbecueën zijn en hij ook in de tuin zit, dan is een bordje snel gebracht." Kijk voor meer info bij Bordje voor je buren.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kuku sabzi van Mounir Toub
Kuku sabzi ziet er prachtig uit met al die kruiden en dat groen. Het is de Perzische variant van de tortilla.
hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Rooster de walnoten, laat afkoelen en hak fijn. Snijd de verse kruiden fijn (verwijder 2 cm van de hardere onderkant van de steeltjes, die gebruik je niet, en snijd de rest van de steeltjes zo fijn mogelijk). Bewaar wat hele blaadjes voor de garnering. Snijd de bosui in ringen. Doe de bevroren tuinerwten in een vergiet en spoel ze onder koud stromend water.
Doe de eieren in een kom en klop ze los met het komijnzaad, de kaneel, zwarte peper en eventueel zout. Voeg de gehakte walnoten, gesneden kruiden, bosui, tuinerwten, yoghurt en cranberry’s toe en meng goed.
Verhit de olie in een koekenpan en schenk het eimengsel in de pan. Doe de deksel op de pan en laat de kuku sabzi in 15 min. stollen.
Serveer de kuku sabzi met extra Turkse yoghurt en garneer met de sumak en achtergehouden kruidenblaadjes.
bereidingstip:Je kunt dit gerecht ook in de oven maken. Bak het in een vuurvaste pan of quichevorm in 35-40 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.
achtergrondinfo:#bordjevoorjeburen, Allerhande 2 2023, Mounir: "Is er eten over? We verpakken de restjes en geven het dan mee aan onze gasten.’ Ook de buurman profiteert van de kookkunsten van Mounir en zijn vrouw. Hij woont alleen, dus als wij bijvoorbeeld aan het barbecueën zijn en hij ook in de tuin zit, dan is een bordje snel gebracht." Kijk voor meer info bij Bordje voor je buren (https://www.ah.nl/allerhande/informatie/bordje-voor-je-buren).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
100 g walnoten
40 g verse koriander
40 g verse platte peterselie
25 g verse bieslook
30 g verse dille
6 bosuitjes
200 g diepvries tuinerwten
8 scharreleieren
1 tl gemalen komijnzaad
1 tl gemalen kaneel
2 el Turkse yoghurt
50 g gedroogde cranberry's
2 el milde olijfolie
1 tl sumak