Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee.
Doe ondertussen de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg de laatste 2 min. toe. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de augurken in blokjes van 1 cm en verdeel erover. Serveer met de stroop.
Kapucijners met spek
We gaan terug in de tijd met dit oud-Hollandse recept voor kapucijners met spek. In de volksmond ook wel bekend als 'captains dinner'.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kapucijners met spek
We gaan terug in de tijd met dit oud-Hollandse recept voor kapucijners met spek. In de volksmond ook wel bekend als 'captains dinner'.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD174923_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
425 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 5 min. mee.
Doe ondertussen de kapucijners in een zeef, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg de laatste 2 min. toe. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de augurken in blokjes van 1 cm en verdeel erover. Serveer met de stroop.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 middelgrote uien
1 el milde olijfolie
250 g magere spekblokjes
800 g kapucijners in blik
1 el Franse mosterd
4 zoetzure augurken
4 el appelstroop