Knolselderijsoep met linzen en spek

330 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit de olie in een soeppan en bak de spekreepjes 6-8 min. goudbruin en knapperig. Haal uit pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar het bakvet.

  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ca. 2.5 cm.

  3. Voeg de ui toe aan de pan en bak 2-3 min op laag vuur. Zet het vuur hoger, voeg de knoflook en knolselderij toe en bak 2-3 min mee. Roer regelmatig. Voeg het water toe, verkruimel de bouillonblokjes erover en breng aan de kook. Kook in 15-20 min. gaar.

  4. Laat de linzen uitlekken en spoel af met koud stromend water. Pureer de soep met de staafmixer, voeg de linzen toe en verwarm 2-3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel meer water toe als de soep te dik is.

  5. Verdeel de soep over kommen, verdeel de zure room erover en bestrooi met de spekjes en blaadjes koriander.

  • combinatietipLekker met geroosterd volkoren(stok)brood.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Knolselderijsoep met linzen en spek

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig