Breekbrood bakken

Brood om te breken, dat is dit breekbrood met kaas en pompoenpitten. Ideaal bij een borrel, dus.

195 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 25 min. oventijd / 2 uur 30 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Verwarm de melk tot lauwwarm. Meng de bloem, boter, gist, melk, suiker en het zout in een ruime kom en kneed in ca. 10 min. tot een soepel deeg. Dek af met een schone theedoek en laat ca. 1 uur op een warme en tochtvrije plek rijzen.

  2. Druk met een vinger de lucht uit het deeg en verdeel het deeg in 14 gelijke bolletjes (per brood). Klop het ei los. Leg de bolletjes tegen elkaar aan in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en strooi de pompoenpitten en kaas erover. Laat nogmaals 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plek.

  3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verlaag de oventemperatuur daarna tot 200 °C en bak het breekbrood in ca. 20-25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ca. 30 min. afkoelen op een rooster.

Gerelateerde recepten

Breekbrood bakken

Brood om te breken, dat is dit breekbrood met kaas en pompoenpitten. Ideaal bij een borrel, dus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig