Brood bakken in de airfryer

Met een airfryer in huis en een koksmuts op je hoofd ben je voortaan een echte broodbakker. Aan de slag met brood bakken in de airfryer!

1265 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 2 uur 25 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Los de gist op in een ruime kom met het lauwwarme water (maximaal 40 °C). Roer vervolgens het volkorentarwemeel, de bloem, het zout en de suiker erdoor en kneed in ca. 10 min. tot een soepel deeg. Dek af met een schone theedoek en laat ca. 1 uur op een warme en tochtvrije plek rijzen.

  2. Vorm het deeg tot een bal en bestuif de bal met extra bloem. Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier. Bestuif met wat extra bloem en leg hier het deeg op. Verdeel de zonnebloempitten over de bovenkant van het deeg. Laat het deeg ca. 1 uur in de airfryer rijzen.

  3. Bak het brood in ca. 25 min. af op 180 °C. Het brood is gaar als het hol klinkt als je op de onderkant tikt.

  • variatietipHet volkorentarwemeel geeft het brood extra smaak en vezels, maar je kunt het ook vervangen door wit tarwebloem.
  • algemeenDe voedingswaarden voor dit recept zijn per brood berekend.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Brood bakken in de airfryer

Met een airfryer in huis en een koksmuts op je hoofd ben je voortaan een echte broodbakker. Aan de slag met brood bakken in de airfryer!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig