Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen.
Verhit de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak de tijm en knoflook 4 min. Roer regelmatig.
Voeg het citroenrasp en de fond toe en breng aan de kook. Roer de aanbaksels goed los. Laat in ca. 12 min. inkoken tot de helft. Voeg na 10 min. de honing toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schenk de saus uit de pan.
Honing-tijmsaus
Klaar voor je nieuwe favoriete saus? Naast honing en tijm heb je alleen nog citroen, knoflook en kippenfond nodig. Ideaal!
- serveertipLekker met eendenborstfilet, beenham, geroosterde kip of geroosterde wortels.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Honing-tijmsaus
Klaar voor je nieuwe favoriete saus? Naast honing en tijm heb je alleen nog citroen, knoflook en kippenfond nodig. Ideaal!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD176941_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
90 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen.
Verhit de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak de tijm en knoflook 4 min. Roer regelmatig.
Voeg het citroenrasp en de fond toe en breng aan de kook. Roer de aanbaksels goed los. Laat in ca. 12 min. inkoken tot de helft. Voeg na 10 min. de honing toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schenk de saus uit de pan.
serveertip:Lekker met eendenborstfilet, beenham, geroosterde kip of geroosterde wortels.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
7½ g verse tijm
2 tenen knoflook
1 citroen
1 el milde olijfolie
6 el bloemenhoning
600 ml kippenfond