Honing-tijmsaus

Klaar voor je nieuwe favoriete saus? Naast honing en tijm heb je alleen nog citroen, knoflook en kippenfond nodig. Ideaal!

90 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de knoflook fijn. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen. 

  2. Verhit de olie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur en bak de tijm en knoflook 4 min. Roer regelmatig.

  3. Voeg het citroenrasp en de fond toe en breng aan de kook. Roer de aanbaksels goed los. Laat in ca. 12 min. inkoken tot de helft. Voeg na 10 min. de honing toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en schenk de saus uit de pan.

  • serveertipLekker met eendenborstfilet, beenham, geroosterde kip of geroosterde wortels.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Honing-tijmsaus

Klaar voor je nieuwe favoriete saus? Naast honing en tijm heb je alleen nog citroen, knoflook en kippenfond nodig. Ideaal!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig