Boen de limoen, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de ananas en snijd in kleine blokjes. Doe ⅔ van de ananas samen met de kokosyoghurt, ⅖ van de honing, 1 el limoensap en 1 tl -rasp (per 4 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer glad. Verdeel de rest van de ananas over ¼ van de ijsvormpjes en verdeel de gepureerde ananas erover.
Doe ⅔ van de ananas samen met de kokosyoghurt in een hoge beker. van de blauwe bessen en ⅖ van de honing in een hoge beker en pureer met de staafmixer glad. Verdeel de rest van de blauwe bessen over ¼ van de ijsvormpjes en verdeel de gepureerde blauwe bessen erover.
Doe de spinazie in een hoge beker, voeg de banaan, melk en de rest van de rest van de honing toe en pureer met de staafmixer glad. Verdeel over ¼ van de ijsvormpjes.
Meng het groentesap met de sinaasappelsiroop en verdeel over de rest van de ijsvormpjes.
Zet de ijsjes minimaal 4 uur in de vriezer. Neem de ijsjes uit de vriezer, houd eventueel even onder warm stromend water om ze makkelijker uit de vormpjes te krijgen.
Makkelijke groente- en fruitijsjes
Laat de zon maar schijnen, want het is tijd voor groente- en fruitijsjes! Welke is jouw favoriet?
- bereidingstipVarieer met de verschillende ijsjes. Je kunt ze makkelijk halveren om meerdere kleuren ijsjes te maken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Makkelijke groente- en fruitijsjes
Laat de zon maar schijnen, want het is tijd voor groente- en fruitijsjes! Welke is jouw favoriet?
16 porties
55 kcal
20 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Boen de limoen, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de ananas en snijd in kleine blokjes. Doe ⅔ van de ananas samen met de kokosyoghurt, ⅖ van de honing, 1 el limoensap en 1 tl -rasp (per 4 personen) in een hoge beker en pureer met de staafmixer glad. Verdeel de rest van de ananas over ¼ van de ijsvormpjes en verdeel de gepureerde ananas erover.
Doe ⅔ van de ananas samen met de kokosyoghurt in een hoge beker. van de blauwe bessen en ⅖ van de honing in een hoge beker en pureer met de staafmixer glad. Verdeel de rest van de blauwe bessen over ¼ van de ijsvormpjes en verdeel de gepureerde blauwe bessen erover.
Doe de spinazie in een hoge beker, voeg de banaan, melk en de rest van de rest van de honing toe en pureer met de staafmixer glad. Verdeel over ¼ van de ijsvormpjes.
Meng het groentesap met de sinaasappelsiroop en verdeel over de rest van de ijsvormpjes.
Zet de ijsjes minimaal 4 uur in de vriezer. Neem de ijsjes uit de vriezer, houd eventueel even onder warm stromend water om ze makkelijker uit de vormpjes te krijgen.
bereidingstip:Varieer met de verschillende ijsjes. Je kunt ze makkelijk halveren om meerdere kleuren ijsjes te maken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 limoen
200 g ananassen
100 g kokosyoghurt
2½ el honing
300 g verse blauwe bessen
100 g babyspinazie
1 rijpe banaan
100 ml halfvolle melk
300 ml vers groentesap wortel-sinas-gember
1 el limonadesiroop sinaasappel
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
ijsvormpjes