Snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit het komijnzaad 1 min. Voeg de ui toe en laat al omscheppend in 5 min. karamelliseren.
Voeg de gemberpasta, knoflookpasta, het zout, de kurkuma en de tomaat toe en bak al omscheppend 10 min. Voeg de overige specerijen en het water toe en breng het geheel aan de kook.
Snijd ondertussen de paneer in blokjes van 3 cm. Voeg de paneer en de doperwten toe, zet het vuur wat lager en stoof het geheel met de deksel op de pan 5 min. Haal de deksel van de pan en laat al roerend 5 min. iets inkoken. Snijd ondertussen de koriander grof en bestrooi vlak voor het serveren.
Paneer met tomaten en doperwten van Paulami Joshi
Paulami: ‘Paneer is een vegetarische kaas die vrij licht is van smaak. Door de poreuze structuur past-ie zich goed aan aan verschillende smaken en is hij in India razend populair in vegetarische gerechten.’
- combinatietipLekker met rijst of platbrood.
- vegantipLiever vegan? Vervang de paneer dan door stevige tofu.
- bereidingstipJe kunt paneer ook zelf maken. Het recept vind je op pag. 49 in Paulami’s boek De Bijbel van de Indiase keuken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Paneer met tomaten en doperwten van Paulami Joshi
Paulami: ‘Paneer is een vegetarische kaas die vrij licht is van smaak. Door de poreuze structuur past-ie zich goed aan aan verschillende smaken en is hij in India razend populair in vegetarische gerechten.’
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD177120_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
460 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit het komijnzaad 1 min. Voeg de ui toe en laat al omscheppend in 5 min. karamelliseren.
Voeg de gemberpasta, knoflookpasta, het zout, de kurkuma en de tomaat toe en bak al omscheppend 10 min. Voeg de overige specerijen en het water toe en breng het geheel aan de kook.
Snijd ondertussen de paneer in blokjes van 3 cm. Voeg de paneer en de doperwten toe, zet het vuur wat lager en stoof het geheel met de deksel op de pan 5 min. Haal de deksel van de pan en laat al roerend 5 min. iets inkoken. Snijd ondertussen de koriander grof en bestrooi vlak voor het serveren.
combinatietip:Lekker met rijst of platbrood.
vegantip:Liever vegan? Vervang de paneer dan door stevige tofu.
bereidingstip:Je kunt paneer ook zelf maken. Het recept vind je op pag. 49 in Paulami’s boek De Bijbel van de Indiase keuken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 middelgrote ui
2 tomaten
5 el zonnebloemolie
½ tl komijnzaad
1 el gehakte gember
1 el knoflookpuree
1 tl zout
1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
2 tl chilipoeder
2½ tl gemalen korianderzaad
2 tl garam masala
2½ tl gemalen komijnzaad
300 ml water
500 g Apetina paneer
200 g verse doperwten
7½ g verse koriander