Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot. Meng de tonijn (per 12 porties) met 1 el van de tonijnolie, 1 tl citroenrasp en 2 tl citroensap en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Snijd elke selderijstengel in 3 gelijke stukken en vul met de tonijnsalade.
Selderijsticks met tonijnsalade
Van deze heerlijke snack met tonijn word je gegarandeerd selder-blij!
- bewaartipJe kunt de tonijn 3 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
- combinatietipLekker met chilivlokken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Selderijsticks met tonijnsalade
Van deze heerlijke snack met tonijn word je gegarandeerd selder-blij!
12 porties
30 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de sjalot. Meng de tonijn (per 12 porties) met 1 el van de tonijnolie, 1 tl citroenrasp en 2 tl citroensap en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Snijd elke selderijstengel in 3 gelijke stukken en vul met de tonijnsalade.
bewaartip:Je kunt de tonijn 3 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
combinatietip:Lekker met chilivlokken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
142 g tonijn in olijfolie
½ citroen
1 sjalot
4 bleekselderijsticks