Giet de tonijn af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de sjalot fijn, snijd de bleekselderij in blokjes van een ½ cm, boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.
Meng de tonijn, sjalot, bleekselderij, de helft van het citroenrasp, de mayonaise en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Gebruik 2 lepels om ovale balletjes (quenelles) van de tonijnsalade te vormen (spoel de lepels steeds schoon in een glas warm water). Leg op de amuselepels en bestrooi met de rest van het citroenrasp. Halveer de kapperappeltjes en verdeel over de amuselepels
Amuselepel met tonijnsalade en kapperappel
Grote smaken, mogen best in een klein hapje zitten. Deze amuse met tonijnsalade is het beste begin van je diner.
- bereidingstipDe tonijnsalade is 1 dag van tevoren te maken. Maak de quenelles vlak voor serveren en garneer ze met het citroenrasp en de kapperappeltjes.
- serveertipDit recept is ook te serveren als een klein voorgerecht voor 4 personen. Verdeel de tonijnsalade over 4 amuseglaasjes en garneer elk glas met 2 kapperappeltjes.
- vegantipVeganisten aan tafel? Maak dan deze vegan amuse.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Amuselepel met tonijnsalade en kapperappel
Grote smaken, mogen best in een klein hapje zitten. Deze amuse met tonijnsalade is het beste begin van je diner.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171663_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
8 porties
50 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Giet de tonijn af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de sjalot fijn, snijd de bleekselderij in blokjes van een ½ cm, boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht.
Meng de tonijn, sjalot, bleekselderij, de helft van het citroenrasp, de mayonaise en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Gebruik 2 lepels om ovale balletjes (quenelles) van de tonijnsalade te vormen (spoel de lepels steeds schoon in een glas warm water). Leg op de amuselepels en bestrooi met de rest van het citroenrasp. Halveer de kapperappeltjes en verdeel over de amuselepels
bereidingstip:De tonijnsalade is 1 dag van tevoren te maken. Maak de quenelles vlak voor serveren en garneer ze met het citroenrasp en de kapperappeltjes.
serveertip:Dit recept is ook te serveren als een klein voorgerecht voor 4 personen. Verdeel de tonijnsalade over 4 amuseglaasjes en garneer elk glas met 2 kapperappeltjes.
vegantip:Veganisten aan tafel? Maak dan deze vegan amuse (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197790).
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
160 g tonijn in water in blik
1 sjalot
20 g bleekselderij
1 citroen
2 el mayonaise
1 el dijonmosterd
4 kapperappeltjes
Dit heb je nodig
amuselepels