Giet het plantaardige alternatief voor tonijn af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de sjalot fijn, snijd de bleekselderij in blokjes van een ½ cm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng het plantaardige alternatief voor tonijn, sjalot, bleekselderij, de helft van het citroenrasp, de vegan mayonaise, ahornsiroop en mosterd. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Gebruik 2 lepels en een glas warm water om ovale balletjes (quenelles) van de vegan tonijnsalade te vormen. Leg de quenelles op de amuselepels en bestrooi met de rest van het citroenrasp. Halveer de kapperappeltjes en verdeel over de amuselepels.
Amuselepel met vegan tonijnsalade en kapperappel van Jason van The Indigo Kitchen
Niets sjieker dan het kerstmenu beginnen met een amuse. Uiteraard geserveerd op een amuselepel. Dat geldt ook voor deze vegan tonijnsalade met kapperappel.
- variatietipDit recept is ook te serveren als een klein voorgerecht voor 4 personen. Verdeel de vegan tonijnsalade dan over 4 amuseglazen en garneer elk glas met 2 kapperappeltjes.
- bereidingstipDe vegan tonijnsalade is een dag van tevoren te maken. Maak de quenelles vlak voor serveren en garneer ze me het citroenrasp en de kapperappeltjes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Amuselepel met vegan tonijnsalade en kapperappel van Jason van The Indigo Kitchen
Niets sjieker dan het kerstmenu beginnen met een amuse. Uiteraard geserveerd op een amuselepel. Dat geldt ook voor deze vegan tonijnsalade met kapperappel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171776_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
8 personen
50 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Giet het plantaardige alternatief voor tonijn af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de sjalot fijn, snijd de bleekselderij in blokjes van een ½ cm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Meng het plantaardige alternatief voor tonijn, sjalot, bleekselderij, de helft van het citroenrasp, de vegan mayonaise, ahornsiroop en mosterd. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.
Gebruik 2 lepels en een glas warm water om ovale balletjes (quenelles) van de vegan tonijnsalade te vormen. Leg de quenelles op de amuselepels en bestrooi met de rest van het citroenrasp. Halveer de kapperappeltjes en verdeel over de amuselepels.
variatietip:Dit recept is ook te serveren als een klein voorgerecht voor 4 personen. Verdeel de vegan tonijnsalade dan over 4 amuseglazen en garneer elk glas met 2 kapperappeltjes.
bereidingstip:De vegan tonijnsalade is een dag van tevoren te maken. Maak de quenelles vlak voor serveren en garneer ze me het citroenrasp en de kapperappeltjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
140 g Plantaardige tonijn met olijfolie
1 sjalot
20 g bleekselderij
1 citroen
1½ el vegan mayonaise
½ el ahornsiroop
1 tl dijonmosterd
4 kapperappeltjes
Dit heb je nodig
amuselepels