Amuselepel met vegan tonijnsalade en kapperappel van Jason van The Indigo Kitchen

Niets sjieker dan het kerstmenu beginnen met een amuse. Uiteraard geserveerd op een amuselepel. Dat geldt ook voor deze vegan tonijnsalade met kapperappel.

50 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Giet het plantaardige alternatief voor tonijn af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de sjalot fijn, snijd de bleekselderij in blokjes van een ½ cm. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.

  2. Meng het plantaardige alternatief voor tonijn, sjalot, bleekselderij, de helft van het citroenrasp, de vegan mayonaise, ahornsiroop en mosterd. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

  3. Gebruik 2 lepels en een glas warm water om ovale balletjes (quenelles) van de vegan tonijnsalade te vormen. Leg de quenelles op de amuselepels en bestrooi met de rest van het citroenrasp. Halveer de kapperappeltjes en verdeel over de amuselepels.

  • variatietipDit recept is ook te serveren als een klein voorgerecht voor 4 personen. Verdeel de vegan tonijnsalade dan over 4 amuseglazen en garneer elk glas met 2 kapperappeltjes.
  • bereidingstipDe vegan tonijnsalade is een dag van tevoren te maken. Maak de quenelles vlak voor serveren en garneer ze me het citroenrasp en de kapperappeltjes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Amuselepel met vegan tonijnsalade en kapperappel van Jason van The Indigo Kitchen

Niets sjieker dan het kerstmenu beginnen met een amuse. Uiteraard geserveerd op een amuselepel. Dat geldt ook voor deze vegan tonijnsalade met kapperappel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig