Meng de cacaopoeder met de gecondenseerde melk in een ruime kom. Voeg de slagroom en het vanille-extract toe en klop met een handmixer in 5 min. stijf.
Breek de banaan in stukken, voeg toe en mix in 1 min. tot een glad mengsel. Hak ⅘ van de chocoladewafels fijn en meng erdoor. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 4 uur bevriezen.
Breek de rest van de wafels in stukken en garneer het ijs ermee.
Bananen-chocolade-ijs
De hemelse combinatie van banaan en chocolade zal je doen smelten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bananen-chocolade-ijs
De hemelse combinatie van banaan en chocolade zal je doen smelten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD178295_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
8 personen
410 kcal
15 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Meng de cacaopoeder met de gecondenseerde melk in een ruime kom. Voeg de slagroom en het vanille-extract toe en klop met een handmixer in 5 min. stijf.
Breek de banaan in stukken, voeg toe en mix in 1 min. tot een glad mengsel. Hak ⅘ van de chocoladewafels fijn en meng erdoor. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 4 uur bevriezen.
Breek de rest van de wafels in stukken en garneer het ijs ermee.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
50 g cacaopoeder
397 g gecondenseerde melk in blik
350 ml verse slagroom
1 tl vanille-extract
1 banaan
125 g chocolade galettewafels
Dit heb je nodig
diepvriesbak