Granita van watermeloen en gembersiroop

De gembersiroop in deze verkoelende granita zorgt voor een pittige twist.

55 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 3 uur wachten

3 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd de meloen in stukken, doe in de beker van de staafmixer en pureer. Roer de gembersiroop en het limoensap erdoor.

  2. Schep het mengsel in de diepvriesbak of -vorm, doe de deksel erop en zet afgedekt ca. 3 uur in de vriezer. Roer de granita na 1 uur met een vork los. Herhaal dit daarna elke 30 min.

  3. Serveer de granita in kleine glaasjes en garneer met het limoenrasp.

  • bereidingstipKan je geen minimeloenen vinden? Gebruik dan normale watermeloenen.
  • bereidingstipJe kunt de granita maximaal 1 week van tevoren maken. Bewaar in de vriezer. Neem 20 min. voor het serveren uit de vriezer en roer los met een vork.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Granita van watermeloen en gembersiroop

De gembersiroop in deze verkoelende granita zorgt voor een pittige twist.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig