AH verspakket Zuid-Afrikaanse bobotie

Met sperziebonen, rundergehakt en crème fraîche maak je in iets meer dan een halfuur een schotel geïnspireerd door Zuid-Afrikaanse bobotie.

35 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maak de sperziebonen, paprika en winterpeen schoon en snijd in stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Verwijder het klokhuis uit de appel en snijd in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Breng 500 ml water aan de kook en kook hierin de sperziebonen in 4-6 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.

  4. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin op hoog vuur het rundergehakt in ca. 3 min. rul. Voeg de paprika, winterpeen, zoete aardappel, ui en knoflook toe en bak 3 min.

  5. Voeg de kruidenpasta en de rest van het water toe en laat 10-12 min. afgedekt stoven op matig vuur, schep af en toe om. Voeg de sperziebonen en appel toe en laat 2 min. meestoven. Voeg de crème fraîche light toe en breng al roerend aan de kook.

  6. Serveer met de rijst.

  • combinatietip Laat stukjes gedroogde abrikoos meestoven met de groente.
  • vegatipVervang het gehakt door kikkererwten.
  • bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

AH verspakket Zuid-Afrikaanse bobotie

Met sperziebonen, rundergehakt en crème fraîche maak je in iets meer dan een halfuur een schotel geïnspireerd door Zuid-Afrikaanse bobotie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig