AH verspakket Italiaanse spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes, een all time favourite. In dit recept gevuld met groenten als paprika, tomaat en winterpeen. Yum!

35 min. bereiden

pittig

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Maak de paprika schoon en snijd in grove blokken, snijd de tomaten in grove blokken. Snijd de bleekselderij en winterpeen in plakjes. Snijd de uien in parten en de knoflook fijn. De groente hoeft niet netjes gesneden te worden, omdat de saus later wordt gepureerd. Halveer de rundergehaktballetjes en rol hier nieuwe balletjes van.

  2. Verhit ⅓ van de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de paprika, bleekselderij, winterpeen, ui en knoflook 3 min. op hoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 min. op hoog vuur.

  3. Voeg de tomaat, kruidenmix en het water toe en laat 10 min. afgedekt gaar stoven op matig vuur.

  4. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in 6-7 min. rondom bruin en gaar.

  6. Pureer de saus met een staafmixer en voeg de gehaktballetjes toe.

  7. Serveer de spaghetti met de saus. Strooi naar smaak fijngesneden rode peper over de pasta.

  • vegatipVervang het gehakt door 200 g gebakken paddenstoelenmix voor pasta.
  • combinatietipBestrooi voor het serveren met 15 g basilicum en/of 150 g geraspte kaas.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

AH verspakket Italiaanse spaghetti met gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes, een all time favourite. In dit recept gevuld met groenten als paprika, tomaat en winterpeen. Yum!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig