Vodka pasta

Vodka is niet alleen voor op de dansvloer, maar ook voor op je bord! Je maakt er namelijk deze vodka pasta met Parmezaanse kaas mee.

680 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui zo fijn mogelijk en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de tomatenpuree en chilivlokken toe en bak 2 min. mee.

  2. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar verkort de kooktijd met 3 min.

  3. Voeg de tomatenpulp toe aan de pan en laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg de wodka en slagroom toe en laat nog 5 min. koken.

  4. Giet de pasta af maar bewaar ca. 100 ml van het kookvocht (per 4 personen). Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de saus en kook al roerend tot de pasta beetgaar is en de saus iets is ingedikt, dit duurt ca. 3 min.

  5. Rasp ondertussen de kaas, voeg de helft toe aan de pasta. Breng de pasta op smaak met peper en eventueel zout.

  6. Verdeel de pasta over borden. Scheur de basilicumblaadjes erboven en bestrooi met de rest van de kaas.

  • variatietipIn plaats van penne kun je ook rigatoni gebruiken.
  • combinatietipLekker met citroenrasp.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Vodka pasta

Vodka is niet alleen voor op de dansvloer, maar ook voor op je bord! Je maakt er namelijk deze vodka pasta met Parmezaanse kaas mee.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig