Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de kool in stukken van 3 cm. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Maak de sperziebonen schoon maar laat het sierlijke puntje zitten. Snijd de bonen in de breedte doormidden. Snijd de uien in dunne halve ringen.
Verhit de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de ui 3 min. Voeg de laos, sambal en kokosbloesemsuiker toe en schep 1 min. om. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Doe de wortel en bloemkool in de wok en kook 3 min. Voeg de kokoscrème, sperziebonen en kool toe en kook nog 3-4 min. tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Sajoer lodeh
Sajoer lodeh is een populair groentegerecht op basis van kokosmelk. Dit recept is een Nederlands-Indische variant, maar er zijn oneindig veel verschillende recepten en bereidingsmethoden.
- vegatipVervang voor een vegetarische sajoer lodeh de kippenbouillon door groentebouillon of door 400 ml water en een groentebouillonblokje.
- achtergrondinfoSajoer Lodeh is een Indonesisch gerecht op basis van groenten en kokos. Soms zit er vlees, tempeh of tahoe in; er zijn oneindig veel verschillende recepten en bereidingsmethoden. Dit is een Nederlands-Indische variant.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Sajoer lodeh
Sajoer lodeh is een populair groentegerecht op basis van kokosmelk. Dit recept is een Nederlands-Indische variant, maar er zijn oneindig veel verschillende recepten en bereidingsmethoden.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD181303_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
395 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de kool in stukken van 3 cm. Schil de winterpeen en snijd in dunne plakjes. Maak de sperziebonen schoon maar laat het sierlijke puntje zitten. Snijd de bonen in de breedte doormidden. Snijd de uien in dunne halve ringen.
Verhit de olie in een wok of hapjespan op hoog vuur en bak de ui 3 min. Voeg de laos, sambal en kokosbloesemsuiker toe en schep 1 min. om. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Doe de wortel en bloemkool in de wok en kook 3 min. Voeg de kokoscrème, sperziebonen en kool toe en kook nog 3-4 min. tot de groenten beetgaar zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
vegatip:Vervang voor een vegetarische sajoer lodeh de kippenbouillon door groentebouillon of door 400 ml water en een groentebouillonblokje.
achtergrondinfo:Sajoer Lodeh is een Indonesisch gerecht op basis van groenten en kokos. Soms zit er vlees, tempeh of tahoe in; er zijn oneindig veel verschillende recepten en bereidingsmethoden. Dit is een Nederlands-Indische variant.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
¼ spitskool
200 g winterpeen
200 g sperziebonen
2 middelgrote uien
3 el zonnebloemolie
1½ tl gemalen laos
2 el sambal oelek
2 el kokosbloesemsuiker
400 ml kippenbouillon
200 g bloemkoolroosjes
100 g kokoscream